Gör egna pärlblommor

Med pärlor kan man verkligen skapa mycket och jag har länge velat testa på att använda ståltråd som bas. Varför? För att man då kan skapa så mycket olika saker eftersom basen blir böjbar 🙂 Nu har jag bestämt mig för att göra ett litet instruktionsinlägg på hur jag har gjort fina pärlblommor som verkligen går att använda till det mesta!

Material
1meter  0,3 mm ståltråd
2st pärlfärger som du verkligen gillar!

De stora blomsterbladen består av 24st pärlor som man trär på ståltråden. Börja med att böja den ena änden så att dom inte trillar av då du trär på dom 🙂

När dom alla är på är det bara att böja ståltråden till den form du gillar och knyta den runt sig själv för att hålla pärlorna på plats.

Fortsätt att spinna runt ståltråden till du har 5st stora blad klara. Var inte rädd för att göra många varv med tråden eftersom vi sedan täcker över det så att den inte syns.

Börja med de mindre bladen. Denna gång med 16st pärlor.

Slutför genom att trä på 3st större pärlor i mitten av blomman. För att ståltråden inte ska synas nu kan du trä den flera gånger igenom de stora pärlornas hål.

Slutför genom att välja var du vill ha din dekoration! Jag har valt att sätta den på ett par skedar och även på ett ljus 🙂 Vill man inte att ståltråden ska synas på ex ljus kan man använda sig av en bit längre ståltråd så att man i början har en längre startbit, så att båda ändarna blir ungefär lika långa i slutet. Därefter trär du pärlor på de båda ändarna tills du täcker hela den ytan som behövs. Man kan sedan fästa ståltråden genom att tvinna ihop den på baksidan, eller att man sticker igenom den tillbaka genom pärlorna (då kommer den inte synas alls!).

Annonser

2 reaktioner på ”Gör egna pärlblommor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s