Marängbakelse

Idag har jag bakat små marängbakelser som är mycket lättare att göra än vad man skulle kunna tro 🙂

  

Marängbakelser (ca 12st)

Maräng
3 äggvitor
1 1/2 dl strösocker
1/2 dl florsocker

Fyllning
3dl vispgrädde
2dl sylt (bra ex är jordgubb eller hallon ifall du vill ha den mer syrlig)

Garnering
Vitchoklad
Passande bär

Steg för steg
1. Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitorna och sockret med en elvisp till en fast och vit maräng (obs se till att skålen inte har någon form av matfet sedan tidigare, annars blir inte marängen fluffig och fast!)

2. Spritsa ut rundlar på ett bakplåtspapper, ca 5cm i diameter.

3. Grädda marängerna mitt i ugnen i ca 50min (är de stora eller tjocka kan det ta upp mot 2h). de ska kännas torra och lätta då de är klara.

4. Smält den vita chokladen till garneringen över vattenbad. Spritsa hjärtan på ett bakplåtspapper och låt dem stelna i kylskåp.

5. Vispa grädden tjock i en bunke. Blanda i sylten med en sked.

6. Lägg samman marängerna tre och tre varvat med syltgrädden precis före servering. Avsluta med en klick grädde på toppen. Dekorera med chokladhjärtan och färska bär.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s