Egengjord pesto

För er som kollade noggrant på min senaste uppdatering om hur det går med mina plantor så fanns inte basilikan kvar. Nu var det dags för att göra egengjord pesto!

P1080250

IMG_0645 Recept för pesto
ca 30 blad från färsk basilika
2dl solrosfrön (kan bytas ut mot andra frön/nötter)
1,5dl olivolja
3st vitlösklyftor

1. Stek solrosfröna tills de blir gyllenbruna
2. Blanda basilikan, fröna, olivoljan samt vitlöksklyftorna med
stavmixer eller i en matberedare.
3. Kan förvaras i kylskåpet i upp till 2 veckor.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s