Notering

Årets odling + Aerogarden

I år har jag ännu inte lagt upp någon uppdatering på min fönsterbrädesodling. Detta måste åtgärdas! Förra året fick jag en del körsbärstomater på min otroligt rangliga planta. Det var innan jag förstod att man ska klippa ner den tidigt så att den blir mer buskig än hög… I år har jag dock hållit ordentlig koll på mina tomater och har nu fått många gula plommontomater på min fina buskiga planta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag försökte även att odla lite chilis och en squash som blev fina plantor men tyvärr så blev det aldrig någon frukt. Antagligen pga att jag planerade som för sent eller för att dom fick för lite näring. Båda dessa bitarna har jag jobbat med i år och jag har fått fina chilis på en ny planta för året!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA   OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En stor nyhet för mig är också min underbara Aerogarden! Det är ett system som bygger på hydraulisk odling vilket betyder att man endast använder sig av vatten och ingen jord för plantorna. Detta, tillsammans med att man kan tillföra näring som tas upp snabbare av rötterna via vattnet gör att allt jag har satt i den växer så det knakar! Mitt första försök var lite grönsallad som jag planterade i februari. Denna var klar att ätas efter bara 5 veckor! Nu har jag satt in jordgubbsplantor i min Aerogarden och jag har redan fått smaka mina första söta jordgubbar efter 2,5 månader. Medan mina andra jordgubbsplantor som jag planterat i vanlig jord i princip har stannat av i sin tillväxt trots extra näring.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag tänker lägga upp ett inlägg lite senare där jag beskriver hur jag har gjort för att sätta igång min Aerogarden och hur jag fick tag på den så håll utkik ifall du är intresserad 🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s